Sortida amb raquetes a Granvalira - Grau Roig

list In: Activitats Fadea On:
Sortida amb raquetes a Granvalira - Grau Roig

Hola a tothom,

Avui us deixem una mica d’informació sobre la sortida en raquetes de neu accessible 100% des del seu inici.

La manca de neu aquesta temprada, fa que retardem la sortida en raquetes per practicar aquesta activitat que tant agrada als nostres federats i voluntaris Així doncs, vam recercar la neu a zones quotes altes i a la part de l’obaga on el vent deixa la neu després de la tempesta.

Remarcar el gran esforç i treball de les estacions Andorranes en aquest cas Grandvalira a Grau Roig, que han treballat moltíssim per tenir les pistes en un estat òptim.

D’aquesta manera, hem realitzat una sortida en raquetes 50% per pista i 50% pel bosc.

Hem aparcat el vehicle al pàrquing del Cubill a Grau Roig, si porteu tarja d’aparcament de persones amb discapacitat podeu trobar-ne dos llocs reservats al costat de l’escola d’esquí i destinades a persones amb dificultats de mobilitat.

Des d’aquest punt, sortim ja equipats amb les raquetes i creuem la base dels telecadires del Cubill, Coma blanca i algun més. Just en front, veiem dos pistes que surten del bosc de Montmalús, podem agafar qualsevol de les dos pistes, les dues ens porten fins el restaurant piolets a la base on s’agafa el teleesquí de Montmalús. Fins aquest punt hi ha quinze minuts de caminada on ens trobem un tram amb una mica de pendent i desnivell però cal remarcar que gents complicat. Una vegada arribat aquest punt, trobem un cartell que informa circuit de Circ d’Envalira, és un dels circuits d’esquimo i raquetes que ofereix l’estació. Un cop aquí, només hem de seguir les indicacions i els cartells informatius. En aquest recorregut, trobarem ponts, rius gelats i racons espectaculars i molt macos.

A partir d’aquest punt, les persones poden escollir on volen continuar el trajecte, nosaltres hem escollit creuar un descampat i fer la tornada al vehicle per pista. Aquest retorn és el mateix que hem agafat per la pujada.

Si el sol acompanya, la terrassa del restaurant Piolet es aturada obligatòria per gaudir de la panoràmica i l’ambient que ens ofereix.

Un total de tres quilòmetres i 80 metres de desnivell.

Sortida recomanada per la FADEA i pels assistents d’aquesta.

Cal tenir en compte els següents consells per realitzar aquesta sortida:

1. A l’hora de creuar els telecadires de la base del Culbil hem de tenir precaució i prudència perquè hi ha esquiadors que creuen pel mig de la pista per agafar els telecadires, així com les possibles cues que es poden generar.

2. Per realitzar la pujada i baixada per la pista amb raquetes de neu, recordar que ho hem de fer al lateral d’aquesta per no interrompre el trajecte dels esquiadors que baixen.

3. si alguna persona invident porta el gos pigall, recordar que en els trams de pista clar portar el gos lligat per tal de no crear un accident amb els esquiadors que es troben baixant per la pista.

Grandvalira: http://www.grandvalira.com/ski-grau-roig

Leave your comment

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Desembre